Barevný guláš
Barevný guláš
Ingredience + postup
Ingredience:
- 750 g hovězího nebo libového vepřového masa,
- 4 velké cibule,
- 4 papriky (čím více barev tím lépe),
- 4 rajčata nebo plechovka sterilovaných rajčat,
- několik stroužků česneku,
- sůl,
- mletá paprika,
- pepř,
- jíška,
- olej

Postup (krok / krokem) …
1) na oleji osmažíme na půlkolečka nakrájenou cibuli. Až je skoro růžová, zasypeme lžičkou mleté papriky, zamícháme a přidáme na kostky pokrájené maso…
2) ze všech stran opečeme, osolíme, opepříme a zalijeme vodou nebo vývarem (i z kostky)…
3) necháme dusit…
4) papriku nakrájíme na proužky, rajčata na čtvrtky (pokud používáme čerstvá, je třeba je spařit vařící vodou a oloupat), česnek na plátky…
5) až je maso téměř měkké, přidáme jíšku, všechnu zeleninu a dusíme do změknutí…
6) hotový guláš dochutíme solí a rozetřeným česnekem podle chuti…
Podáváme:
Doporučená příloha: podáváme s houskovým knedlíkem nebo s pečivem.
Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit
Další články o JÍDLE: Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>> |