FoodGuláše

Barevný guláš



Barevný guláš

Ingredience + postup

Ingredience:

  • 750 g hovězího nebo libového vepřového masa,
  • 4 velké cibule,
  • 4 papriky (čím více barev tím lépe),
  • 4 rajčata nebo plechovka sterilovaných rajčat,
  • několik stroužků česneku,
  • sůl,
  • mletá paprika,
  • pepř,
  • jíška,
  • olej

Postup (krok / krokem) …

1) na oleji osmažíme na půlkolečka nakrájenou cibuli. Až je skoro růžová, zasypeme lžičkou mleté papriky, zamícháme a přidáme na kostky pokrájené maso…

2) ze všech stran opečeme, osolíme, opepříme a zalijeme vodou nebo vývarem (i z kostky)…

3) necháme dusit…

4) papriku nakrájíme na proužky, rajčata na čtvrtky (pokud používáme čerstvá, je třeba je spařit vařící vodou a oloupat), česnek na plátky…




5) až je maso téměř měkké, přidáme jíšku, všechnu zeleninu a dusíme do změknutí…

6) hotový guláš dochutíme solí a rozetřeným česnekem podle chuti…

Podáváme:

Doporučená příloha: podáváme s houskovým knedlíkem nebo s pečivem.

Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *