Bramborový guláš se zeleninou
Bramborový guláš se zeleninou
Ingredience + postup
Ingredience:
- cibule … 250 g,
- brambor … 1 kg,
- pórek … 2 ks,
- zelený paprskový lusk … 1 ks,
- rajčat … 500 g,
- česnek … 2 stroužky,
- sladká paprika … 1 lžíce,
- zeleninový vývar … 1/2 l,
- drcený kmín … špetka,
- majoránka … 1 lžíce,
- petrželka … 1/2 svazku,
- zakysaná smetana … 75 g,
- ocet … 2 lžíce,
- olej … 1 lžíce,
- sůl.

Postup (krok / krokem) …
1) brambory oloupeme, omyjeme, pokrájíme na kostky,
2) cibuli pokrájíme na plátky,
3) zeleninu očistíme, omyjeme a pokrájíme, pór na kroužky, papriku a rajčata na kostky,
4) cibuli zesklovatíme na oleji,
5) česnek oloupeme, přilisujeme k cibuli, společně osmahneme,
6) vmícháme mletou papriku,
7) přidáme brambory, pórek, papriku a rajčata, krátce vše promícháme a přilijeme vývar,
8) okořeníme drceným kmínem a majoránkou a přikryté vaříme 15 – 20 minut,
9) petrželku omyjeme, osušíme a jemně posekáme,
10) guláš osolíme a zjemníme ho zakysanou smetanou,
11) podle chuti přikyselíme.
Podáváme:
Doporučená příloha: podáváme s chlebem.
Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit
Další články o JÍDLE: Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>> |