Fazolový guláš
Fazolový guláš
Ingredience + postup
Ingredience:
- bílé fazole … 300 g,
- klobása nebo uzený bůček … 250 g,
- hladká mouka … 20 g,
- rajčatový protlak … 2 lžíce,
- sádlo … 50 g,
- paprika,
- cibule,
- sůl.

Postup (krok / krokem) …
1) omyté fazole necháme bobtnat, přilijeme do nich vodu, aby byly zatopené,
2) přidáme na kostečky nakrájené syrové uzené maso (nejlépe z bůčku) nebo na kolečka nakrájenou klobásu,
3) zvolna vaříme, až je obojí měkké,
4) potom pokrm zahustíme růžovou cibulovou jíškou,
5) povaříme, přidáme protlak a podle chuti osolíme,
6) případně přidáme několik kapek citrónové šťávy nebo 2 lžíce smetany.
Podáváme:
Doporučená příloha: podáváme se zeleninovým salátem a kouskem chleba.
GULÁŠ je velmi chutný.
Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit
Další články o JÍDLE: Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>> |