Guláš, který nemícháme
Guláš, který nemícháme
Ingredience + postup
Ingredience:
- vepřové maso … 1kg,
- cibule … 3 ks,
- česnek … 5 stroužků,
- gulášové koření … 3 lžišky (může být i kari),
- sladká papriky … 3 lžičky,
- škrobová moučka … 3 lžičky,
- sůl,
- pepř,
- bujón … 2 kostky,
- feferonka … 1ks,
- voda … 0,75 až 1 l.

Postup (krok / krokem) …
1) maso a cibuli nakrájet, smíchat ostatní suroviny, pořádně promíchat,
2) bujónové kostky rozpustíme v malém hrníčku a pak dolijeme do 1 l vodu,
3) dáme vše do pekáče, lepší je do ohnivzdorné skleněné misky a přikryjeme alobalem,
4) pečeme na 250 st. asi 1,5 hodiny.
Nedolívat vodu, nemíchat, nesundávat alobal.
Tento guláš je prostě jiný.
Podáváme:
Doporučená příloha: podáváme s chlebem, těstovinami, rýží, nebo knedlíkem.
Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit
Další články o JÍDLE: Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>> |