Guláš s houbami
Guláš s houbami
Ingredience + postup
Ingredience:
- hovězí kližka … 500 g,
- cibule … 300 g,
- česnek … 2 ks,
- hladká mouka … 2 lžičky,
- vývar (stačí z kostky bujónu) … 1/2 l,
- mražené houby … 200 g,
- červená paprika … 2 lžičky,
- kečup (rajčatový protlak) … 3 lžíce,
- worcester … pár kapek,
- olej … 3 lžíce,
- mletá paprika,
- mletý pepř,
- sůl.

Postup (krok / krokem) …
1) nejdříve oloupeme cibuli a na oleji nebo sádle ji osmahneme dozlatova,
2) přidáme na větší kostky nakrájené hovězí maso (kližka je nejlepší, ale lze použít i jiné) a také osmahneme po všech stranách,
3) osolíme, opepříme, posypeme paprikou, zamícháme, přidáme mouku a za stálého míchání necháme trochu opražit,
4) potom postupně zaléváme vývarem, mícháme, přidáme kečup, worcester a prolisovaný česnek,
5) dusíme zvolna pod pokličkou až je maso měkké,
6) občas mícháme a v případě potřeby přiléváme vývar,
7) teprve ke konci přidáme houby a sterilovanou červenou papriku,
8) společně necháme podusit už jen pár minut.
Podáváme:
Doporučená příloha: podáváme s rýží, knedlíky všeho druhu, ale i s bramboráčky.
Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit
Další články o JÍDLE: Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>> |