Jehněčí guláš s rajčaty
Jehněčí guláš s rajčaty
Ingredience + postup
Ingredience:
- jehněčí kýty … 3/8 kg,
- máslo … 1 lžíce,
- cibule … 1 ks,
- mrkev … 1/2,
- hladká mouka … 1/2 lžíce,
- mletá paprika,
- paprika (zelené) … 2 ks,
- rajčata … 2 ks,
- sůl,
- petrželka.

Postup (krok / krokem) …
1) na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme maso a po všech stranách je opečeme,
2) pak maso vyjmeme a v témž tuku osmažíme na nudličky nakrájenou mrkev, cibuli a jakmile se voda ze zeleniny odpaří, přisypeme mouku a opražíme,
3) zalijeme vývarem z kostí, přidáme mletou papriku, sůl a dusíme téměř do změknutí,
4) přidáme na kroužky nakrájenou papriky a dusíme společně,
5) asi 1/4 hodiny před podáváním pokrmu přidáme oloupaná drobně pokrájená rajčata a dusíme asi 10 minut.
Podáváme:
Doporučená příloha: podáváme s rýže nebo pšeničným chléb.
Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit
Další články o JÍDLE: Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>> |