Kotlíkový guláš
Ingredience:
- hovězí maso … 375 g,
- brambory … 0,5 kg,
- vepřové sádlo … 50 g,
- cibule … 1 ks,
- paprika … 125 g,
- rajčata 125 g,
- hladká mouka … 1/2 lžíce,
- mletá pálivá paprika … 10 g,
- sůl … 1/4 lžíce,
- bílé víno … 1/2 sklinky,
- majoránka.

Postup (krok / krokem) …
1) cibuli osmahneme na sádle, přidáme nakrájené maso, opečeme,
2) podlijeme vínem, přidáme nakrájené brambory, rajčata, papriky, mouku, popřípadě trochu vody,
3) osolíme, okořeníme a dusíme.
Kotlíkový guláš se nesmí míchat, pouze se jím může potřásat.
Podáváme:
Doporučená příloha: podáváme s chlebem, rýží nebo knedlíkem.
Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit
Další články o JÍDLE: Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>> |