Krůtí guláš s kysaným zelím
Krůtí guláš s kysaným zelím
Ingredience + postup
Ingredience:
- krůtí prsa … 250 g,
- kysané zelí … 400 g,
- cibule. 1ks,
- kyselé jablko … 1ks,
- olivový olej … 1 lžíce,
- majoránky … 1 lžíce,
- sladká mletá paprika … 1 lžíce,
- zeleninový vývar … 100 ml,
- brambor … 1ks,
- kysaná smetana … 100 g,
- sůl,
- mletý pepř,
- zelená paprika … 1 ks,
- červená paprika … 1 ks,
- přepuštěné máslo … 1 lžíce,
- nasekaná zelená petrželka … 1 lžíce.

Postup (krok / krokem) …
1) kysané zelí pokrájíme, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky,
2) z jablka odstraníme jádřinec a nakrájíme na kostičky,
3) na rozpáleném oleji lehce orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme majoránkou, mletou papriku, kysané zelí a nakrájené jablko,
4) zalijeme vývarem, promícháme a dusíme asi 20 minut pod pokličkou,
5) zatím oloupeme a omyjeme brambor, jemně ho nastrouháme a zamícháme do zelí,
6) přidáme zakysanou smetanu, osolíme, opepříme, promícháme a znovu přivedeme do varu,
7) krůtí maso nakrájíme na kostky,
8) z paprik odstraníme jádřince a nakrájíme je na větší kousky,
9) na pánvi rozpálíme přepuštěné máslo a maso a papriky na něm smažíme asi 5 minut,
10) poté osolíme a vmícháme do zelí.
Před podáváním tento netypický guláš posypeme nasekanou zelenou petrželí.
Podáváme:
Doporučená příloha: podáváme s těstovinami. .
Další články o JÍDLE: Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>> |