Pivní guláš
Ingredience:
- 750 g hovězí kližky,
- 3 velké cibule,
- 1/2 l světlého piva (10°),
- 2 lžíce sádla,
- 1 – 2 krajíce staršího chleba,
- sůl,
- mletý pepř,
- drcený kmín,
- majoránka,
- 3 stroužky česneku
Postup (krok / krokem) …
1) maso nakrájíme na kostky. Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme maso a společně smažíme za stálého míchání do ztmavnutí masa i cibule. Během míchání opepříme a okmínujeme …
2) pak podlijeme troškou vody a asi polovinou piva. Osolíme a pod pokličkou dusíme do změknutí masa. Je-li třeba doplnit tekutinu, přiléváme pivo …
3) k měkkému masu přidáme rozdrobený nebo nastrouhaný chléb, majoránku a povaříme do zhoustnutí …
4) nakonec přidáme rozmačkaný česnek, případně dosolíme …
Podáváme:
Doporučená příloha: podáváme s houskovým knedlíkem, těstovinami nebo pečivem.
Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit
Další články o JÍDLE: Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>> |
Reklama | Koupit reklamu - Bannery, články, odkazy