Výživový speciál – krůtí maso na smetaně s bazalkou
Krůtí maso na smetaně s bazalkou
Ingredience + postup
Ingredience:
- 300g krůtího masa,
- 1-2cibule,
- plnotučná hořčice (bez konzervantů a aditiv),
- zakysaná smetana (11-15%),
- olivový olej,
- bazalka,
- sůl,
- pepř.

Postup (krok / krokem) …
1) cibulku nakrájíme na půlměsíčky a orestujeme ji na oleji na pánvi…
2) mezitím nakrájíme maso na plátky, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí…
3) maso položíme na cibulku a lehce opečeme z obou stran…
4) přidáme vodu a vše podusíme do měkka…
5) nakonec přidáme zakysanou smetanu a nakrájenou bazalku…
Podáváme:
Podávat můžeme s orestovanou zeleninou nebo brambory.
Nutriční hodnoty (1 porce)
- Bílkoviny 36g ……..(platí pro krůtí prsa)
- Tuky 13g …………..(při použití 150g 11% zakysané smetany)
- Sacharidy 3g
Autor receptu: Lukáš Vrána, Tomáš Lukáš
Zdroj: www.zdravekcili.cz
Další články o JÍDLE: Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>> |