Zapečený guláš s těstovinami
Zapečený guláš s těstovinami
Ingredience + postup
Ingredience:
- hovězí maso … 1 kg,
- těstoviny … 1 kg,
- tvrdý sýr … 250 g,
- paprika,
- pepř,
- sůl.
Postup (krok / krokem) …
1) z masa připravíme klasický guláš (např. pivní guláš, krutí guláš nebo jiný), ale bez zahuštění,
2) dále dáme vařit těstoviny, ty připravíme běžným způsobem (do vody dáme bujón a vložíme těstoviny),
3) mezi tím nastrouháme tvrdý sýr, polovinu tohoto sýra promícháme s uvařenými těstovinami,
4) těstoviny vsypeme do guláše a vše promícháme,
5) tuto směs nalijeme do pekáče a posypeme zbytkem sýra,
6) zapékáme tak půl hodinky při mírné teplotě, až sýr dostane tu správnou zlatavou barvu.
Na talíři můžeme ozdobit tatarskou omáčkou.
Podáváme:
Doporučená příloha: guláš podáváme samozřejmě s těstovinami … 🙂 .
Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit
Další články o JÍDLE: Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>> |
Reklama | Koupit reklamu - Bannery, články, odkazy