Bramborový guláš na pivě
Bramborový guláš na pivě
Ingredience + postup
Ingredience:
- vepřová plec … 250 g,
- brambor … 750 g,
- fazolový lusk … 200 g,
- anglická slanina … 50g,
- světlé pivo … 350 ml,
- cibule … 2 ks,
- stroužky česneku … 2 ks,
- rostlinný olej,
- mletá paprika,
- petrželka,
- majoránka,
- sůl,
- pepř.
![](https://www.radekryznar.cz/wp-content/uploads/2016/11/bramborovy_gulas_na_pive.png)
Postup (krok / krokem) …
1) na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, slaninu a část sekaného česneku,
2) přidáme kostky masa, přisypeme papriku a podlijeme pivem,
3) osolíme, opepříme, přidáme nakrájené brambory a necháme podusit asi 20 minut,
4) dochutíme majoránkou, prolisovaným česnekem, přidáme pokrájené fazolové lusky a krátce provaříme.
Podáváme:
Doporučená příloha: podáváme s chlebem.
Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit
Další články o JÍDLE: Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>> |